Проблем водоснабдијевања Доњих Кола сваким даном све већи

Срна
Проблем водоснабдијевања Доњих Кола сваким даном све већи

БАЊАЛУКА- Ситуација са водоснабдијевањем из градског водовода на подручју Бањалуке најдрастичнија је у мјесној заједници Доња Кола, гдје становници од маја немају нормално снабдијевање и цистернама им се доставља вода, рекао је Срни предсједник Савјета те мјесне заједнице Срђан Ћутковић.

Ћутковић наводи да је и ранијих година нестајало воде, али да није било овако да пола становништва има воду, а пола нема, те указао да слиједе врућине и можда још горе стање. "Цистернама се допрема вода, али је проблем то што људи немају гдје да је наспу, морају ићи куповати пластичне каце и тако се сналазе.

Сваки дан је све горе, само нам киша може помоћи и то је питање колико", каже Ћутковић.

Он је рекао да се чека одговор Градске управе о реализацији пројекта за цјеводовод од Вуклишевића до Ђукића. Предсједник Савјета мјесне заједнице Рекавице један Ненад Грбић рекао је Срни да је у овој мјесној заједници синоћ дошла вода, након седам дана, те да би послије подне требало бити допремљено пет цистерни воде, којима ће допунити постојећи резервоар, како би имали воду за викенд.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Бронзани Мајдан Гордана Ћорда рекла је Срни да је у висинским зонама ове мјесне заједнице слабији притисак воде и да се на захтјеве по потреби достављају цистерне са водом.

Цистерне с водом достављају се по захтјеву и у мјесну заједницу Стратинска. Водоснабдијевање је, како наводе надлежни, уредно у мјесним заједницама Љубачево и Доња Пискавица.

Из бањалучког предузећа "Водовод" данас су саопштили да су усљед високе температуре ваздуха и повећане потрошње воде, током дана могући прекиди у водоснабдијевању у више мјесних заједница.

Предузеће "Водовод" јуче је позвало грађане да воду троше савјесно и рационално како би сви потрошачи имали довољне количине воде за пиће, а систем водоснабдијевања био очуван. Ванредна ситуација у појединим бањалучким мјесним заједницама због проблема са водоснабдијевањем, усљед суше и високе температуре, проглашена 3. јула још је на снази у осам мјесних заједница. Штаб за ванредне ситуације је, због проблема са водоснабдијевањем, 3. јула прогласио ванредну ситуацију у мјесним заједницама - Доња Кола, Рекавице један, Бронзани Мајдан, Стратинска, Поткозарје, Верићи, Љубачево и Доња Пискавица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана