Проблем паса луталица још није ријешен

СРНА
Проблем паса луталица још није ријешен

ТЕСЛИЋ- Здравствено-туристички центар /ЗТЦ/ Бања Врућица се већ дужи период суочава са проблемом паса луталица због чега је контактирано Одјељење за инспекцијске послове са комуналном полицијом општине Теслић, али проблем до данас није ријешен.

"Пси луталице се слободно крећу по простору између хотела нашег највећег ЗТЦ-а, који користе и гости који бораве у бањи. Због свакодневног слободног кретања паса луталица по стазама за шетњу и парковима ЗТЦ-а Бања Врућица, забринути за сигурност наших гостију и запослених, упутили смо допис Одјељењу за инспекцијске послове са комуналном полицијом општине Теслић у којем смо тражили што хитније дјеловање и збрињавање ових животиња", наводи се у саопштењу.

Из овог центра наводе да се хигијеничарска служба појавила једном на лицу мјеста, али да никакав конкретан резултат није остварен.

"Пси луталице се и даље слободно крећу по нашој установи и представљају потенцијалну опасност за све наше госте и запослене. Мјеста као што је ЗТЦ Бања Врућица представљају површине на којима су окупља велики број људи у сврху побољшања свог здравља и одмора и свакако би требала бити под сталном и повећаном пажњом надлежних установа", наглашава се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да ЗТЦ Бања Врућица представља тржишног лидера у области туризма у Републици Српској и БиХ.

"Прошле године остварено је 229.000 ноћења, од чега су више од 30 одсто ноћења остварили гости из иностранства са даљом тенденцијом њиховог раста у текућој години", наводи се у саопштењу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана