Прњавор награђује хуманост: Бесплатно путовање на Острог за добровољне даваоце крви

И.В.
Прњавор награђује хуманост: Бесплатно путовање на Острог за добровољне даваоце крви

ПРЊАВОР - Црвени крст Прњавор је, у сарадњи с представницима Градске управе, одлучио да добровољне даваоце крви овог града, који су током свог живота крв даривали 20 и више пута, награди, те на тај начин искаже и своју захвалност бесплатним поклоничким путовањем у манастир Острог.

Прошле године Прњавор је први у Српској омогућио бесплатан паркинг до краја живота за све оне који су крв даровали 20 и више пута, али ту захвалност Града није стала.

Ове године су одлучили да су одлучили да поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви, који се обиљежава 14. јуна, најхуманије Прњаворчане награде поклоничким путовањем у Острог.

- Ове године, поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви, наградићемо их поклоничким путовање у манастир Острог - поручио је први човјек Прњавора Дарко Томаш.

Бојан Шипрагић, секретар Црвеног крста Прњавор, за Независне новине, рекао је да се сви чланови радују одласку.

- Радују се одласку и посјети манастиру Острог и драго им је свима да се нешто промијени. Многи од њих никада нису ни прешли границу, већином су то старији људи и нису имали прилику да оду до манастира Острог, а имали су жељу. Ми на пут полазимо 15. јуна, дан након Свјетског дана добровољних давалаца крви, и надам се да ће све протећи како треба -  рекао је Шипрагић.

Ово путовање је прилика да се ови посебни људи додатно награде за своје несебична дјела и да се покаже колико је њихов допринос заједници непроцјењив. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана