Признања Лознице Василију Перићу и Тамари Вучић  

Срна
Признања Лознице Василију Перићу и Тамари Вучић  

УГЉЕВИК - Начелнику општине Угљевик Василију Перићу данас је уручена Плакета Лознице, једно од највиших признања тог града.

Поводом Дана града, на свечаној сједници локалног парламента у Вуковом дому културе, највише градско признање Повеља града уручена је Тамари Вучић, Лозничанки, супрузи предсједника Србије, личности која је остварена у области медија, дипломатије, хуманитарног и културног рада.

У образложењу награде за Перића је наведено да је пријатељ и брат, сарадник, саборац и сапатник Вуковог краја више од четврт вијека.

Градоначелник Лознице Видоје Петровић рекао је да Лозница и Угљевик остварују вишегодишњу сарадњу у свим областима живота и рада, од културе, привреде, образовања и спорта, до размјене искустава о раду локалне управе.

За Перића је навео да је образован и мудар човјек свјестан значаја сарадње и очувања јединственог, недјељивог културног и духовног простора са обје обале Дрине.

Перић је рекао да је поносан на признање града Лознице и да је оно велика обавеза да се чува јединство као насушна потреба српског рода у матици, у Републици Српској и у расејању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана