Привредник Слободан Станковић сахрањен у Бањалуци: Одлазак великог човјека

Г.С.
Привредник Слободан Станковић сахрањен у Бањалуци: Одлазак великог човјека

БАЊАЛУКА - Власник компаније "Интеграл инжењеринг" Слободан Станковић сахрањен је у данас на гробљу "Свети Пантелија" у Бањалуци.

На вјечни починак, поред породице, испратили су га бројни пријатељи и привредници, али и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Опијело је саслуживало свештенство Епархије бањалучке, а у говору на породичној гробници речено је да је Станковић био велики човјек и привредник, који је пружао несебичну подршку свима и у свакој прилици. Он је био и један од првих донатора за обнову Саборног храма у Мостару, а помогао је и обнову џамије Арнаудије у Бањалуци.

Дан раније одржана је и комеморација поводом смрти Станковића са које је поручено да је био неимар који је градио бољу будућност у Српској, али и шире те да ће његово име трајати док траје оно што је оставио иза себе.

- Отишао је велики човјек, патриота који је желио да РС буде успјешнија, уређенија и у то је улагао сву енергију и знање - рекао је Додик на комеморацији.

Један од директора у компанији "Интеграл инжењеринг" Никола Радовановић рекао је да је Станковићев животни мото био да је услов успјеха - усудити се.

- Тај мото је слиједио у животу и раду и уз њега градио бољу будућност и због којег је обиљежио епоху у грађевинарству. Боља будућност за њега је значила више мостова, путева, жељезница, водовода, објеката, свега онога што је трајно, опипљиво и што ће остати бројним будућим генерацијама - рекао је Радовановић.

Станковић је преминуо је у уторак у Бањалуци у 74. години. Рођен је 1949. године у Босанској Крупи. Основну и Средњу техничку школу завршио је у Бањалуци, а у Загребу први степен на Грађевинском факултету. У Лакташима је 1989. године основао предузеће "Интеграл инжењеринг". Та компанија је реализовала неке од највећих грађевинских подухвата у Републици Српској, БиХ, али и изван њених граница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана