Привредници да пријаве проблеме у наплати потраживања од партнера из Украјине и Русије

Срна
Foto: Илустрација

Привредна комора Републике Српске позива привредна друштва из Српске која имају проблем у наплати потраживања од пословних партнера из Украјине и/или Русије, да доставе Комори детаљно описане проблеме, уз јасне доказе, како би били прослијеђени Влади Српске у циљу тражења заједничких рјешења, саопштено је из Привредне коморе Српске.

Из привредне коморе Српске наглашавају да је "ово је један од резултата састанка привредника са предсједником Владе Српске Радованом Вишковићем и ресорним министрима, који је Привредна комора Српске организовала 4. марта, у Бањалуци".

Повод за организацију састанка била је свеприсутна глобална инфлација, константно повећања цијена енергената и репроматеријала, недостатак сировина, али и додатно усложњавање комплетне ситуације, проузроковане сукобом у Украјини.

Састанак је имао за циљ сагледавање цјелокупне ситуације, анализу проблема, дефинисање конкретних мјера подршке домаћим привредним друштвима и упознавање јавности са реалним стањем на тржишт, наводи се у саопштењу.

Из Привредне коморе Српске истичу да ће наставити да прате сва дешавања која утичу на пословање привреде и Влади Српске редовно достављати информације о проблемима са којима су привредници суочавају, у циљу проналажења најбољих могућих рјешења, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана