Привредници да доставе примједбе на Нацрт закона о ПДВ-у

Срна
Привредници да доставе примједбе на Нацрт закона о ПДВ-у

САРАЈЕВО - Спољнотрговинска комора БиХ обавјештава привреднике да су на порталу "еКонсултације" објављене јавне консултације на Нацрт закона о порезу на додату вриједност /ПДВ/, те их позива да до краја новембра доставе примједбе на предложени нацрт како би, као обједињене примједбе привредника, биле достављене надлежним тијелима.

"Имајући у виду да је актуелни Закон о ПДВ-у имао више измјена и допуна, те да је у протеклом периоду анализирана његова усклађеност са правном тековином ЕУ, уочена је потреба израде новог закона, с циљем његове потпуне усклађености која захтијева измјену више од половине чланова важећег Закона", истичу из Коморе.

У саопштењу се подсјећа да је израда новог закона о ПДВ-у једна од обавеза преузетих Споразумом о стабилизацији и придруживању између ЕУ и њених чланица и БиХ.

"Преднацрт закона о ПДВ-у разматран је на 53. сједници Управног одобора Управе за индиректно опорезивање БиХ, те је дата сагласност Управи за спровођење даље процедуре муђуинституционалних и јавних консултација и прибављања мишљења надлежних институција БиХ прописаних Пословником Савјета министара", навели су из Коморе.

Привредници БиХ своје примједбе на предложени Нацрт Закона о ПДВ-у могу доставити на мејл /[email protected] /, а могу га наћи на веб-страници "еКонсултације" /ekonsultacije.gov.ba/

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана