Припремите дуге рукаве и кишобране: Од сутра нагло захлађење

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- У Републици Српској сутра се очекује нагло захлађење уз јаче падавине и јак до олујни вјетар, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јака киша ће захватити већину предјела, падавине ће бити обилније на југу и западу, у Херцеговини ће бити пљускова са грмљавином и дуваће јак до олујни југо.

У осталим предјелима дуваће умјерен до јак западни до сјеверозападни вјетар.

Максимална температура ваздуха у првом дијелу дана износиће од 12 степени Целзијусових на западу и југозападу, до 20 степени на југу Херцеговине, у вишим предјелима на западу од 10.

Минимална температура ваздуха у ноћи на суботу износиће од шест степени на југозападу до 11 степени на сјевероистоку, на југу до 14, а у вишим предјелима од три степена Целзијусова.

У суботу, 14. септембра, и даље ће бити тмурно и хладније вријеме са кишом, углавном на сјеверу.

На југу се до јутра очекују јаче падавине, а у наставку дана биће суво уз постепено разведравање. Понегдје у Крајини су могуће и обилније падавине.

Увече и у ноћи на недјељу вјетар ће бити у јачању на сјеверу.

Минимална температура ваздуха износиће од шест до 10, на југу до 13, у вишим предјелима три, а максимална од девет до 15, на југу до 19, у вишим предјелима на западу од седам степени Целзијусових.

У недјељу, 15. септембра, наставља се облачно и хладно вријеме са кишом у већини крајева, која ће на западу поново бити и обилнија, док ће на југу Херцеговини бити углавном сунчано уз облачне периоде и понегдје са пролазном кишом.

Минимална температура ваздуха износиће од шест до 12, у вишим предјелима три, а максимална од 11 на југозападу и истоку до 20 степени Целзијусових на крајњем југу, у вишим предјелима седам.

У понедјељак, 16. септембра, биће облачно са кишом у већини крајева, док се у Херцеговини очекује промјенљиво облачно уз сунчане периоде.

Минимална температура ваздуха износиће од седам до 12, у вишим предјелима три, а максимална од 11 на југозападу, до 16 на југоистоку, на југу Херцеговине до 20, а у вишим предјелима од осам степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана