Припрема се велики пројекат изградње рехабилитационог центра

Срна
Foto: срна

СРЕБРЕНИЦА- Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић истакла је данас у Сребреници да Влада Српске посвећује посебну бригу овој општини, те да се тренутно ради на припреми великог пројекта изградње рахабилитационог центра и анализама љековите воде Губера, јер би тај центар био покретач развоја ове локалне заједнице.

Она је нагласила да би општински буџет имао знатан приход од тог центра, а ту би се запослио и већи број људи. Голићева је подсјетила да је Влада Српске у претходним годинама уложила 45 милиона КМ за пројекте у овој локалној заједници, а ресорно министарство је недавно издвојило 100.000 КМ за расвјету у овој општини.

Она је подсјетила да су Влада и ресорно министарство дали знатну помоћ за формирање и почетак рада Националног парка "Дрина", који треба повезати са сусједним Националним парком

"Тара" у Србији и још неким садржајима и установама, да би чинили заједничку туристичку понуду. "Издвојили смо средства и за заштиту ријеке Дрине, изворишта, али и 20.000 КМ за збрињавање хемијског отпада који се појавио у овој општини", навела је она.

Голићева је поручила локалној власти и становницима Сребренице да што више пажње посвете отварању нових радних мјеста да би се задржали људи, а посебно млади који се школују, да овдје остану.

"Предлажем да се гради суживот и да се не бави само прошлошћу у овој локалној заједници, него да се гледа у будућност", рекла је Голићева и указала да само заједнички живот може донијети просперитет овој средини.

Голићева је позвала становнике Сребренице да његују међуљудске односе и све што је заједничко и да раде на развоју и њеном просперитету.

"Борите се да млади не напуштају Сребреницу него да овдје живе на својим огњиштима и стварајте услове да са руководством општине развијају простор на коме живе", поручила је Голићева. Голићевој је данас у Сребреници, поводом Дана општине, уручено највеће општинско признање Плакета са златним грбом општине, на чему је она захвалила и нагласила да то представља и велику обавезу за њу и њене сараднике.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана