Приморац: Велика улагања у сва четири аеродрома

Срна
Приморац: Велика улагања у сва четири аеродрома

САРАЈЕВО - Велика улагања у инфраструктуру и модернизацију техничког система за управљање ваздушним саобраћајем планирана су у сва четири аеродрома у БиХ, рекао је директор Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби (БХАНСА) Даворин Приморац.

Приморац је објаснио да је обезбијеђена пројекта документација и да се чека дозвола за градњу у Ортијешу код Мостара, гдје је управа БХАНСА, укључујући и нови савремени објекат за потребе центра за обуку контролора ваздушног саобраћаја.

- Реконструкција, санација, уређење и проширење објекта планирано је и у Бањалуци. Ту су планирани припремни радови за увођење радарске контроле у Јединици прилазне и аеродромске контроле летења Бањалука - рекао је Приморац за “Вечерњи лист” издање за БиХ.

Он је навео да стратешки план капиталних улагања за Сарајево укључује пројектовање потпуно новог контролног торња на новој локацији коју Агенција тек треба да одреди у сарадњи са сарајевским Аеродромом.

- У Тузли смо, упркос пандемији у 2020, завршили санацију и модернизацију куполе контролног торња, а даљи планови укључују санацију и модернизацију придружених зграда контролног торња, те уређење метеопарка - Приморац.

Он је навео да су ова улагања логичан развојни корак након преузимања контроле над ваздушним простором БиХ и да у наредном периоду очекује знатан пораст обима ваздушног саобраћаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана