Примљена 22 кадета у Граничну полицију

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО - У Граничну полицију данас су примљена 22 кадета у чину млађи инспектор, након свечане церемоније полагања заклетве у сједишту ове службе у Сарајеву.

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је у свом обраћању кадетима да је важно да млади људи добију шансу у Граничној полицији, због тога што ће они у наредним годинама чинити окосницу у супротстављању свим видовима прекограничног криминала.

“Након застоја од скоро три године, који смо отклонили, наставили смо са попуњавањем Граничне полиције младим кадровима”, истакао је Нешић.

Он је нагласио да је највећи спољнополитички циљ БиХ чланство у ЕУ, наводећи да цијели Савјет министара и сви који чине власт на нивоу БиХ раде на томе.

“Желимо да будемо дио заједничког европског простора без граница уз слободно кретање људи и робе, али пут до тог циља зависи од спремности безбједносних агенција да буду равноправан и поуздан партнер у очувању заједничке европске безбједности”, истакао је Нешић.

Директор Граничне полиције Мирко Купрешаковић нагласио је да је за ову агенцију важно запошљавање младих људи који ће допринијети безбједности свих грађана БиХ, те додао да га радује чињеница да се све већи број жена пријављује на конкурсе Граничне полиције.

“Од укупног броја кадета скоро трећину чине жене и међу њима је кадет генерације Адна Бркић”, истакао је Купрешаковић и додао да ће и даље радити на јачању кадровских капацитета, као и на материјално-техничком унапређењу Граничне полиције.

Кадет генерације Адна Бркић рекла је новинарима да су кадети обуку у трајању од пет мјесеци извршили у Агенцији за школовање и стручно усавршавање кадрова у Мостару, те да је наставни план обуке био у складу са Фронтексовим наставним планом обуке полицијских службеника.

“Обука је била стручна, квалитетна и сврсисходна и састојала се од теоријског дијела у Агенцији и практичног дијела у јединицама Граничне полиције”, нагласила је Бркићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана