Примијењен ефикасан облик лијечења психијатријских болести

Srna
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА - У Клиници за психијатрију Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске примијењен је модеран и ефикасан облик лијечења психијатријских болести, што је још један показатељ да је приоритет руководства ове установе улагање у едукацију кадра, набавка савремене опреме и увођење нових процедура ради пружања што боље услуге пацијентима, саопштено је из УКЦ-а Српске.

Из ове здравствене установе појаснили су да је у Клиници за психијатрију урађен третман транскранијалном магнетном стимулацијом код двије пацијенткиње са дијагнозом депресије, које су на болничком третману у кабинету за транксранијалну магнетну стимулацију.

У саопштењу се напомиње да су прошле године за апликацију ове методе завршена два круга едукације онлајн и завршна едукација уживо под менторством и супервизијом специјалисте за апликацију транскранијалне магнетске стимулације Матијаса Киенлеа из Данске, а након тога приступило се изради протокола за лијечење пацијената са депресијом.

"У наредном периоду наша установа ће се трудити да започне у третмане других менталних поремећаја овом методом и израдити протоколе за укључивање пацијената у процес лијечења", истакли су из УКЦ-а.

Из УКЦ су напоменули да се ова метода показала ефикасном и у лијечењу опсесивно-компулсивног поремећаја, болести зависности и других психијатријских стања, те да се може лако и безбједно примјењивати у клиничком окружењу кроз хоспитални и амбулантни третман. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана