Прикупљено 97 доза крви

Срна
Прикупљено 97 доза крви

БАЊАЛУКА - У данашњој акцији Актива добровољних давалаца крви бањалучког предузећа "Електрокрајина" прикупљено је 97 доза драгоцјене течности.

Предсједник овог актива Синиша Кекеровић је навео да се на ову хуманитарну акцију одазвало око 100 радника "Електрокрајине" и 20 колега из седам електроенергетских предузећа из Српске и Србије.


Он је изразио задовољство одзивом запослених из овог предузећа, те захвалио гостима из "Електро-Бијељине", "Рудника и термоелектрана /РиТЕ/ Гацко", "РиТЕ Угљевик", "Хидроелектрана на Дрини", "Хидроелектрана на Требишњици", Матичног предузећа Електропривреде Републике Српске и "Електродистрибуције Крагујевац" који су дошли да подрже ову племениту акцију.

"Нажалост, било је и оних који су хтјели, али ипак нису могли дати крв из здравствених разлога, тако да је на данашој акцији прикупљено 97 доза, с тим да су многи наши радници протеклих дана и појединачно даривали крв и за хитне потребе", рекао је Срни Кекеровић.

Према његовим ријечима, Актив практично са сваком акцијом добија нове чланове било да је ријеч о радницима који по први пут дају крв или се ради о искусним даваоцима који се одлучују за овај вид хуманитарног удруживања.

Владимир Сувара, радник Теренске јединице Бањалука, девет пута је давао крв, али сада први пут у организацији Актива добровољних давалаца крви "Електрокрајине".

"На давање крви ме мотивисала жеља да помогнем онима којима је крв неопходна и на тај начин учиним добро дјело", истакао је Сувара, те позвао и друге да се прикључе оваквим акцијама јер нечије мало некоме значи много.

Игор Легиновић, предсједник Актива добровољних давалаца крви "Електро-Бијељина", каже да је крв почео давати још у средњој школи са чиме је наставио након запослења, те је до сада 23. пута напунио дозу драгоцјене течности.

Он је захвалио Активу "Електрокрајине" на домаћинству и пријему, истичући потребу сталног јачања међусобних веза између радника система "Електропривреде Српске".

Актив добровољних давалаца крви "Електрокрајине" сваке године у двије организоване акције, те у групним и појединачним одзивима на хитне потребе, дарује више од 250 доза крви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана