Прикупљена средства за наставак лијечења Милоша Божовића, видљиви помаци

Срна
Прикупљена средства за наставак лијечења Милоша Божовића, видљиви помаци

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- За наставак лијечења Милоша Божовића у Русији прикупљено је више од 400.000 КМ што ће омогућити три терапије у Москви, рекао је Милошев отац Александар.

Божовић је нагласио да је клиници у Москви већ уплатио потребна средства у износу од око 57.000 КМ, као и 46.500 КМ за авиони којим ће Милош отпутовати и втарити се из Москве.

"Остало је још 244.000 КМ, али у ово није урачунато још око 50.000 КМ, што је прикупљено путем М:теловог броја 1412", рекао је он.

Божовић је рекао да би Милош у сриједу, 19. априла, у 9.000 часова требао да полети за Москву.

Према његовим ријечима, Милош је почео да реагује очима, не гласовно, сада сједи сваки дан што прије нније могао, реагује на бол.

"Има ситних детаља који су велики за ових девет година колико се боримо за Милоша", истакао је он.

Божовић је захвалио свим људима који су се укључили у акцију прикупљања помоћи за наставк Милошевог лијечења, као и медијима.

Он је захвалио и предсједнику Републике Српске Милораду Додику који је уплатио 30.000 КМ и предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу који је уплатио 20.000 КМ и то су највеће појединачне донације које су до сада уплаћене за Милошево лијечење.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Ранко Скакавац истакао је да им је данас сретан дан јер су испунили све услове да Милош може отићи за Москву.

Скакавац је нагласио да је било доста посла, да су на многа врата покуцали, али да је народ показао јединство, солидарност и хуманост.

Он је захвалио свима за помоћ, а волонтерима Црвеног крста и медијима додијелио захвалнице за велику подршку коју им пружају.

Милош Божовић био је голман јуниорске екипе Фудбалског клуба "Славија" из Источног Сарајева када је доживио тешку повреду главе на утакмици 2014. године. За његов оправак неопходан је наставак лијечења у Русији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана