Прикупљена 301 врећа смећа у акцији “Очистимо Јахорину заједно”

Срна
Foto: Срна

ЈАХОРИНА - Олимпијски центар /ОЦ/ “Јахорина” у сарадњи са општином Пале организовао је данас акцију “Очистимо Јахорину заједно” с циљем очувања природних љепота, чистоће планинског подручја и подизања еколошке свијести грађана и посјетилаца у којој је прикупљена 301 врећа смећа.

Директор ОЦ “Јахорина” Дејан ЛЈевнаић рекао је новинарима да се на акцију чишћења планине пријавило 300 људи који су били подијељени у 18 група и истакао да су сви показали да заједно могу пуно тога урадити.

“Ово је до сада најуспјешнија акција на којој смо скупили 301 џак смећа и неколико камиона гума које су бачене на одређене депоније на планини, а чистили смо и ток ријеке Праче. Сада је планина изузетно чиста, а волио бих да тако и остане и да пошаљемо поруку свим грађаима, гостима да чувамо природу, да је поштујемо. Планина има своју љепоту само ако је чиста”, поручио је ЛЈевнаић и додао да су велика средства уложена на планини.

Он је рекао да је у оквиру акције ДЖију-џица клуб “Јахорина” са Пала пошумио планину са нових 300 садница.

ЛЈевнаић је истакао да Јахорина има највише љетних атракција и да очекују најбољу љетну сезону, да ту највише људи долази да види природу и њене љепоте, чист поток, шуму и да би било лијепо да тако остане.

ЛЈевнаић је навео да је разговарао са предсједником Скупштине општине Пале Стефаном Стајчићем и да су договорили да локална самоуправа допринесе развоју инфраструктуре на Јахорини за ово љето, а највише комуналног уређења.

Он је захвалио појединцима, колективима, друштвима, институцијама Републике Српске, граду Источно Сарајево, општини Пале, фирмама и многим другим који су допринијели да акција буде успјешно реализована.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић истакао је да је за локалну заједницу Јахорина веома важна и да су данас сви одговорно поступили према планини тако што су изашли и спровели највећу акцију чишћења до сада.

Стајчић је захвалио свим појединцима и колективима који су учествовали у овој акцији, те рекао да ће се локална заједница потрудити да у наредном периоду буде још присутнија на самој планини, да чешће контролише комунални ред и да активно уђу у одржавање одвоза смећа и саобраћајница на планини.

Олимпијски центар “Јахорина” уручио је признања свим учесницима, општини Пале и колективима који су помогли акцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана