Прикупљен новац за изградњу куће породици Тубоњић: Хероина Милица ће коначно добити своју собу са звјезданим небом

Српска инфо
Foto: принтскрин

Након дуге и тешке борбе заједничким снгама су „Мозаик пријатељства“ и сви људи великог срца успјели прикупити новац за изградњу новог дома за Милицу Тубоњић, малу хероину која болује од церебралне парализе, и њену породицу.

Поручили су ово путем своје Фејсбук странице из „Мозаика пријатељства“ и додали да укупна средства која су прикупљена путем хуманитарног броја 1434 износе 108.248.22 КМ.

– Драги добри људи града Бањалуке, и хумани људи широм земље, желим да у своје име, и у име „Мозаика пријатељства“ кажем да смо најсрећнији људи на свијету и желимо да заједно са вама подјелимо ове срећне вијести. У јануару смо имали за циљ да направимо једну хуману причу, односно да се сви заједно укључимо и дјевојчици Милици направимо кућу и створимо боље услове живота – реко је предсједник удружења „Мозаика пријатељства“ Мирослав Субашић.

Испричао је да када су покренули овај хуманитарни број у јануару, мјесецу у којем је било много трошкова и издатака, било је и мањка новца у каси, било је јако тешко вјеровати да ће остварити циљ и прикупити новац за изградњу куће овој храброј породици.

– Овом приликом желим да се захвалим на указаном повјерењу свим добрим људима који вјерују у нас и подржавају рад „Мозаика пријатељства“. Сада званично желим да саопштим да је мала Милица Тубоњић богатија за 108.248.22КМ, толики је износ тренутно на рачуну. Милица Тубоњић је кроз јануар имала рачун који је био одвојен, односно отворен само за њу и на коме је пристигло још 16.500 хиљада КМ – казао је кроз сузе Субашић.

Нагласио је да компанија М:тел није узимала никакву накнаду новца док је трајала ова хуманитарна акција.

– Путем хуманитарног броја скупљено је више од 90.000 КМ, што кад се зброји укупно представља цифру од 108.284 КМ. Изузетно сам срећан што је сада на рачуну овај износ. Сада ћемо сви заједно, као што смо ујединујеним снагама прикупљали новац да правимо кућу породици Тубоњић – рекао је Субашић.

Додао је да је најважније након што саградимо кућу за ову породицу, наредни корак буде да направимо једну најљепшу собу и једно звјездано небо које ће моћи само она да види и да разумије.

Испричао је да сваки пут када празници и Нова година закуцају на врата присјети се како њен мали брат долазио и тражио играчке које сијају за своју сестру.

– Она не зна ни шта су играчке, не зна се са њима ни играти. Какву муку ови људи имају и како је тешко бити мајка и отац мале Милице, то само они знају – истиче Мирослав Субашић.

– Када саградимо ову кућу идемо у нове побједе да све мењамо. Сигуран сам да ће услови у нашем друштву бити хиљаду пута бољи, баш зато што ви вјерујете у “Мозаик пријатељства” – закључио је Субашић.

Мала Милица пати од церебралне парализе и још једног непознатог синдрома. Има 15 година.

Подсјећамо да породица Тубоњић живи у трошној кући и јако лошим условима живота, односно у кућу која се налази у таквом стању да ју је немогуће санирати, већ се мора изградити нова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана