Пријем за дјецу са Ким у Влади; Српска наставља са пружањем подршке и љубави

СРНА
Пријем за дјецу са Ким у Влади; Српска наставља са пружањем подршке и љубави

Република Српска наставиће да пружа подршку и љубав дјеци са Косова и Метохије, изјавила је данас министар просвјете и културе Српске Жељка Стојичић која је била домаћин пријема за дјецу са Космета у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

За 11 година са Косова и Метохије из 40 локалних заједница, у Српску је дошло око 7.000 српске дјеце у пратњи више од 650 просвјетних радника.

На пријему химну "Моја Република" извели су ученици Основне школе "Јован Цвијић" из Зубиног Потока као поклон у знак захвалности дјеци Републике Српске за гостопримство.

Ове године 800 ученика и просвјетних радника посјетили су Српску у 19 општина и градова током 7 дана боравка. Неки од њих су већ долазили, некима је први пут а поједини су чак годинама стипендисти Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Пројекат се реализује уз подршку Владе Српске и премијера, као и ресорног министарства.

- Данас смо видјели пуно емоција и са једне и друге стране. Дјеца су задовољна и срећна и то нам је и циљ - рекла је Стојичићева.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов рекао је да је Република Српска у протеклих седам дана у 19 градова и општина угостила 800 српске дјеце и просвјетних радника из 40 основних школа са Косова и Метохије.

- Овој дјеци дајемо слободу јер је немају на КиМ, јер су им школски дани прекинули пуцњи, не би требали ово проживљавати у 21. вијеку - додаје Арлов.

Вечерас на тргу у Градишци, од 20 часова, биће одржан хуманитарни концерт за младе и дјецу са потешкоћама у развоју, који живе у Дневном центру "Подржи ме, 9. јануар" у Ксовској Митровици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана