УКЦ: Приједорчанки успјешно одстрањен тумор тежак око 23 килограма

Танјуг
Foto: УКЦ Бањалука

БАЊАЛУКА - Љекари Клинике за гинекологију и акушерство Универзитетско-клиничког центра Републике Српске успјешно су извели сложени оперативни захват и одстранили гигантски тумор јајника тежак око 23 килограма, саопштено је из те здравствене установе.

Како је наведено на Фејсбук налогу УКЦ, тумор је откривен код млађе пацијенткиње која се јавила љекару због раста стомака три мјесеца уназад.

Она је на УКЦ упућена из Опште болнице Приједор прошле недеље. 

"Након урађене комплетне дијагностике утврђено је постојање гигантске туморске масе која је захтјевала хируршко збрињавање", наводи се у објави.

Додаје се да је оперативни захват трајао два и по сата и да је успјешно завршен.

"Пацијенткиња, млађе животне доби јавила се љекару због раста стомака уназад три мјесеца, те је упућена у нашу установу из Опште болнице Приједор прошле седмице. Након урађене комплетне дијагностике утврђено је постојање гигантске туморске масе која је захтијевала хируршко збрињавање. Оперативни захват је трајао је два и по сата и завршен је успјешно. Пацијенткиња се након урађеног сложеног оперативног захвата успјешно опоравља", наводе из највеће здравствене установе у Републици Српској.

 

Додају да су ову сложену операцију извели специјалиста гинекологије и акушерства и супспецијалиста онкологије доц. др Мирослав Поповић, специјалиста гинекологије и акушерства прим. др Андрија Баничевић, специјализанти гинекологије и акушерства др Ђурђина Момић и др Љубомир Влајнић, уз подршку др Мирољуба Ковачевића, специјалисте анестезије са реаниматологијом, др Ђорђа Јаковљевића, специјализанта анестезије са реаниматологијом, те инструментарки Оље Шевић и Тамаре Јунгић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана