Приједорчанима већи рачуни за воду

Srna
Foto: Arhiva

ПРИЈЕДОР- Просјечан мјесечни рачун за воду, почевши од маја, у Приједору ће бити већ за 2,06 КМ због промјене цијене услуга приједорског "Водовода".

Повећан је фиксни дио цијене за највећи дио потрошача са двије на четири марке, док је варијабилни дио цијене смањен за 0,02 КМ за све категорије потрошача, а цијена канализације је остала непромијењена.

"Варијабилни дио цијене воде за категорију домаћинства сада износи 1,11 КМ, за категорију буџетски сектор 1,55 КМ, а за категорију индустријски и занатски сектор 2,18 КМ", наводи се у саопштењу.

Из "Водовода" подсјећају да је Скупштина града Приједора крајем априла усвојила приједлог овог предузећа да се на овај начин коригују цијене услуга.

"Потреба за повећањем цијене иницирана је првенствено повећањем трошкова електричне енергије за око 35 одсто, затим повећањем трошкова приликом набавке свих врста материјала које `Водовод` свакодневно користи за одржавање мреже, те повећањем трошкова горива и свих осталих трошкова који утичу на редовно пословање предузећа", прецизрано је у саопштењу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана