Приједор: Умјесто вишебоја, организована радна акција

Срна
Приједор: Умјесто вишебоја, организована радна акција

ПРИЈЕДОР - Извиђачки одред „Др Младен Стојановић” из Приједора обиљежио је Дан одреда дводневним активностима на уређењу земљишта на локацији Капела код Брезичана, гдје ниче нови извиђачки камп.

Старјешина Одреда Ернес Бадњевић изјавио је Срни да због епидемиолошких мјера није организован традиционални извиђачки вишебој који окупи и више стотина учесника и да је одлучено да Дан одреда, 14. новембар, буде обиљежен радном акцијом.

„Ријеч је о уређењу локације гдје ће бити извиђачки камп, а у акцији уређења учестововало је 40 наших чланова и 15 извиђача, чланова Савеза извиђача града Зеница, са којима наш одред годинама сарађује”, рекао је Бадњевић.

Он је додао да камп на земљишту које су сами купили сређују већ неко вријеме и да су видљиви елементи који ће чинити будући камп гдје ће се у будућности одвијати активности овог извиђачког одреда који данас обиљежава 68. годишњицу од оснивања.

„Уз помоћ пријатеља и донатора успјели смо припремити око 10 дунума земље, обавили смо добар дио земљаних радова, изградили смо етаже за шаторе и поставили неку базу за даљи рад, а завршетак свих активности планирамо у наредних пет година”, рекао је Бадњевић.

Окупљени приједорски извиђачи су данас, по традицији поводом обиљежавања годишњице Одреда, положили вијенац на споменик доктору Младену Стојановићу, народном хероју по којем је одред и добио име.

Први извиђачки вишебој у Приједору организован је 1973. године, обновљен је 2002. године, а од 2013. године одржава се у новембру у знак сјећања на 14. новембар 1953. године, када је Одред основан.

Због епидемије вируса корона прошле године извиђачки вишебој није одржан, а ове године је та годишњица обиљежена вишеструко корисном радном акцијом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана