Приједор: За ђачки превоз средњошколцима субвенције од 20, 50 и 100 одсто

Срна
Foto: Илустрација

ПРИЈЕДОР - Град Приједор расписао је данас јавне позиве за субвенције ђачког превоза за средњошколце из Приједора чије мјесто пребивалишта је од школе удаљено више од четири километра, за друго полугодиште школске 2023/2024. године.

На субвенцију од 20 одсто од цијене мјесечне карте имају право сви средњошколци који не остварују субвенцију по другом основу.

На субвенцију од 50 одсто имају право средњошколци који немају једног родитеља, чији родитељ има статус ратног војног инвалида, цивилне жртве рата или жртве ратне тортуре, којима је један родитељ незапослен, а живе у вишечланој породици, као и гђе један родитељ самостално издржава дијете.

Право на субвенцију од 100 одсто имају ђаци из вишечланих породица гђе су оба родитеља незапослена, ђеца без родитељског старања, ученици са инвалидитетом, корисници права на његу и помоћ другог лица и дјеца из породица чији је родитељ корисник сталне новчане помоћи или права на помоћ и његу другог лица.

Позиви су објављени на интернет страници града и у седмичном листу “Козарски вјесник”, а рок за подношење пријава је 15 дана.

За субвенције ђачког превоза у буџету града за ову годину планирано је 110.000 КМ или за 5.000 КМ више него лани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана