Приједор: Почеле 27. међународне уличне трке

Срна
Приједор: Почеле 27. међународне уличне трке

ПРИЈЕДОР - У Приједору су почеле 27. Међународне уличне трке "Приједор 202" које се одржавају поводом 16. маја, Дана града

Манифестацију је отворила трка ђеце са сметњама у развоју, а слиједе трке средњошколаца, основаца и цицибана.

Трка сениорки на 2.000 метара најављена је за 18.30 часова, а сениора на 4.500 метара за 18.45 часова.

Промотер овогодишње Међународне уличне трке је потпредсједник Српског атлетског савеза Снежана Пајкић Јоловић.

“Пуно среће желим свим такмичарима и позивам Приједорчане да дођу на трг, буду дио 27. уличних трка и у што већем броју бодре учеснике”, рекла је Пајкић Јоловић новинарима у Приједору након пријема који је данас организован у Градској управи.

Она је додала да је од изузетног значаја комплетна манифестација, да је атлетика краљица спортова и да вјерује да је младим генерацијама интересантно да виде европског првака и све њих који су освајали медаље и имају доста тога да им пренесу што се тиче неких личних искустава.

“Иако сам била првак Европе у Сплиту 1990. године, некако ми је посебна драж била побиједити у свом граду на уличној трци”, навела је Пајкићева.

Предсједник Друштва педагога физичке културе Приједор Вељко Јањетовић потврдио је да је све спремно за трке и да ће бити одржано укупно 28 трка.

“Биће веома масовне трке. У сениорској конкуренцији имамо такмичаре из Србије, Хрватске, Словеније и БиХ и очекујемо велики спектакл. Данас је у Приједору празник атлетике и позивам све суграђане да, након три године паузе, дођу у највећем броју да гледају и своју ђецу и атлетичаре и да се дружимо”, поручио је Јањетовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана