Прије подне топло и спарно, послије подне киша и грмљавина

ГС
Прије подне топло и спарно, послије подне киша и грмљавина

БАЊАЛУКА- У Републици Српској и Федерацији БиХ прије подне биће топло и спарно вријеме, а у поподневним часовима очекује се нестабилно и промјенљиво уз ново наоблачење са сјевера које ће током дана донијети кишу и пљускове са грмљавином, претежно на сјеверу.

Локално су могуће и непогоде. На југу и истоку остаје претежно сунчано уз пролазну малу облачност. У касним вечерњим часовима и у током ноћи на уторак очекује се јаче наоблачење са запада које ће се премјештати ка истоку и донијети јачу кишу и пљускове са грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутрос је било промјенљиво облачно уз пролазну кишу понегдје. На северозападу понегдје јача киша. Понегдје је регистрована тропска ноћ /температура изнад 20 степени/.

Вјетар ће бити умјерене јачине, повремено са јаким ударима, јужног и југозападног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Максимална температура од 28 до 35 степени Целзијусових, у вишим предјелима од 23.

Температура измјерена у 7.00 часова: Хан Пијесак 15, Чемерно 15, Бјелашница и Ливно 17, Рудо, Фоча и Зеница 18, Сарајево 19, Билећа, Дрвар 20, Мркоњић Град и Рибник 20, Нови Град и Тузла 21, Добој, Мостар и Требиње 22, Бијељина и Приједор 23, Брчко и Неум 24, Бањалука 25 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана