Пријаве за “Јахорина ултра трејл” до 20. јула, пријављено више од 5.000 такмичара

Срна
Пријаве за “Јахорина ултра трејл” до 20. јула, пријављено више од 5.000 такмичара

ЈАХОРИНА - За међународну трку “Јахорина ултра трејл”, која ће бити одржана 27. и 28. јула, до сада је пријављено више од 5.000 такмичара, а пријаве су отворене до суботе, 20. јула.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је на конференцији за новинаре на Јахорини да су догађаји попут “Јахорина ултра трејла” добри за промоцију, не само Јахорине, него и Сарајевско-романијске регије и цијелог региона.

“У трци на 160 километара може се уживати и у другим љепотама и тако додатно мотивисати људе да дођу и посјете Републику Српску. Олимпијски центар жЈахоринаж је препознао да је важно да олимпијска љепотица живи 365 дана у години и да сва улагања Владе Српске и предсједника Републике Милорада Додика полако добијају контуре, да је Јахорина пуна посјетилаца како зими, тако и љети”, истакао је Шулић и додао да ће можда трчати миди трку на 30 километара.

Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан ЛЈевнаић рекао је да ће такмичари моћи да се опробају у четири трке - мини трка од 10 километара, миди 30 километара, макси трка 78 километара и ултра трка дуга 160 километара, која стартује у Пријевору.

“Ријеч је о великом, међународном догађају који окупља тркаче из 30 земаља и носи међународне ИТРА поене. Ове године обележавамо 10 година трајања трејла, а жЈахорина ултра трејлж није само догађај значајан за Јахорину већ за цијелу регију јер Ултра трка прелази преко Зеленгоре. Маглића, Требевића, Биоча и спаја различите општине”, истакао је ЛЈевнаић и најавио да ће најбржи у ултра трци и у мушкој и у женској конкуренцији освојити као награду аутомобил.

Он је додао да је трка на свјетском нивоу, подржава је више од 200 волонтера и рекордан број спонзора и партнера, обећавајући незаборавно искуство, а такмичаре очекује 17 окрепних станица распоређених на сваких 10 километара и три животне станице.

ЛЈевнаић је навео да трку подржавају Влада Републике Српске и предсједник Српске Милорад Додик, ресорна министарства, Савјет министара, Хеликоптерски сервис Српске, Горска служба спасавања Министарства унутрашњих послова Републике Српске, ватрогасци и многе друге институције које брину о безбједности такмичара.

Према његовим ријечима, посјетиоци могу очекивати врхунску забаву, журке и концерт пјевача Николе Роквића, који је амбасадор трке ове године.

ЛЈевнаић је нагласио да “Јахорина ултра трејл” није само спортски догадај, већ и промоција здравог начина живота и спорта, домаћих производа и гостопримства које краси Републику Српску, а овогодишња трка окупља и пет елитних тркача, који ће својим присуством додатно подићи ниво такмичења.

Замјеник начелника Трнова Љиљана Милић рекла је да је ова општина окружена планинама Бјелашницом, Јахорином и Трескавицом, а с обзиром на то да дио трке “Јахорина ултра трејл” пролази преко Трескавице, учеснике ће дочекати прелијепи пејзажи, језера, ферата и планинарски домови.

Она је додала да ће општина Трново имати свог учесника у трци и да им је задовољство што су дио овога догађаја јер сматра да су спортисти најбољи амбасадори Републике Српске.

Представник “М:тела” Стефан Лучина рекао је да и њихове колеге учествују у трци, те да је циљ компаније да промовише спорт и здраве животне навике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана