Презентован Бањски комплекс "Слатина"; Вриједност око 300 милиона КМ

ГС
Презентован Бањски комплекс "Слатина"; Вриједност око 300 милиона КМ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је на презентацији Бањског комплекса "Слатина" дао подршку овом значајном пројекту наводећи да је његова вриједност око 300 милиона КМ.

- Ово је шанса за нас, близина аеродрома и града Бањалука. Овај центар унаприједиће и здравствени сектор и туризам града и цијеле Републике Српске - нагласио је Додик.

Истакао је да је бања Слатина код Лакташа значајан потенцијал за Републику Српску и да ће у годинама које долазе ово бити велико градилиште јер ће овај пројекат бити у корист нових генерација.

- Мислим да ћемо већ данас знати када ћемо полагати камен темељац и када би отприлике ти радови требали бити завршени. Ја нисам за то да се ради десет година, већ у најкраћем могућем року. За обимне финансије овдје морамо да тражимо најбоље кредитне аранжмане. Можемо да то завршимо за три или четири године, а кредити на десетак и више година би били нешто што можемо да истрпимо - и Република и овај центар - додао је Додик.

Додик је потврдио да ће Република Српска наставити улагати и у остале бањске центре као што су бање Кулаши, Врућица, Мљечаница, вишеградска, те Дворови.

Премијер Српске Радован Вишковић, који је присуствовао презентацији, рекао је да је унпаређење комплекса значајно за све, али и за будуће генерације.

- Република Српска је опредјељена да се развија. Ми своју шансу видимо не само да улажемо у реални сектор него и у бањски туризам. Зато ћемо унапређењем бањског комплекса у Слатини нашу понуду приближити и страним туристима и пацијентима - истакао је премијер Српске Радован Вишковић који је присуствовао презентацији, преноси РТРС.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће бити разрађен оперативни план и прибављене све грађевинске дозволе да би што прије био изграђен нови дио Бањског комплекса "Слатина".

"Радићемо по најбољем могућем стандарду, изградити нове кракове канализације, воде, пречистача", рекао је Додик новинарима након презентације планова за наставак изградње Бањског комплекса "Слатина" у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић".

 "Радићемо по најбољем могућем стандарду, изградити нове кракове канализације, воде, пречистача", рекао је Додик новинарима након презентације планова за наставак изградње Бањског комплекса "Слатина" у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић".

Он је додао да ће у пројекту учестовати републичке институције, али и потенцијални инвеститори и банке.

Планирано је да се бањски комплекс "Слатина" простире на око 100.000 метара квадратних објеката и 84.000 метара квадратних парковских површина.

Комплекс ће имати централни павиљон у којем ће бити угоститељски садржаји, затим конгресну салу, видиковац, хотел са велнес садржајима и затворени базен.

Предвиђено је да комплекс има и терапијски парк са уређеним стазама, пратећим садржајима и спортским теренима, објекте за медицинску рехабилитацију, наткривени паркинг и централну гаражу са 505 паркинг мјеста, технички павиљон и централну кухињу.

Бојић, Станивуковић: Развој бање "слатина" изузетно значајан за Лакташе и Бањалуку

Градоначелник Лакташа Мирослав Бојић рекао је да је развој Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" и бањског комплекса "Слатина" од изузетног значаја за Лакташе, али и цијелу регију.

Бојић је новинарима у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" рекао да ће Лакташи на све начине подржати проширење бањског комплекса "Слатина".

"Ово се уклапа у стратешке интересе Лакташа уз развој Аеродрома и привреде, који је сваки дан присутан.

Ово што се ради у Слатини је од изузетног значаја", истакао је Бојић. Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је град заинтересован за пројекат наставка изградње бањског комплекса "Слатина", додајући да је од великог значаја и скори завршетак здравственог комплекса у Српским топлицама у Бањалуци.

Вишковић За нове капацитете бање "Слатина" више стотина милиона КМ

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да ће у бањски комплекс "Слатина" и изградњу нових 100.000 метара квадратних комплекса бити уложено више стотина милиона КМ.

Вишковић је истакао да је планирана изградња свих пратећих садржаја неопходних бањском комплексу "Слатина".

"Опредјељење институција Српске је улагање у бањски туризам", рекао је Вишковић новинарима приликом посјете Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" у Слатини код Лакташа.

Он је нагласио да се на примјеру Словеније показало да улагање у бањски туризам доноси значајне бенефите економији земље.

Вишковић је подсјетио да Влада Српске са Заводом за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" већ учествује у градњи објекта ортопедије, вриједног 44 милиона КМ.

"Видио сам да се тај објекат приводи крају. Исто тако кренули смо у још један нови пројекат са Заводом Др Мирослав Зотовић, а то је Српске топлице гдје је исто инвестиција око 38 милиона КМ и гдје Влада учествује са око 15 милиона КМ, а остатак су поново властита средства овог завода", рекао је Вишковић.

У току израда пројектне документације за нове капацитете бање "Слатина"

Директор Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" Горан Талић рекао је да је у току израда пројектне документације за изградњу нових капацитета бањског комплекса "Слатина", који је значајан и за здравство и туристичку понуду Српске.

"Ово је значајан пројекат и за здравство и за туристучку понуду Републике Српске. И Бањалука и Република Српска заслужују овакав пројекат и објекте", изјавио је Талић новинарима у Слатини код Лакташа.

Он је нагласио да Завод послује позитивно дуги низ година, те да има изузетну перспективу за развој.

Планирано је да се бањски комплекс "Слатина" простире на око 100.000 метара квадратних објеката и 84.000 метара квадратних парковских површина. Комплекс ће имати централни павиљон у којем ће бити угоститељски садржаји, затим конгресну салу, видиковац, хотел са велнес садржајима и затворени базен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана