Превентивно затворена дионица пруге Приједор-Омарска

СРНА
Превентивно затворена дионица пруге Приједор-Омарска

ДОБОЈ - Због изливања бујичних вода на подручју Приједора вечерас је превентивно затворена дионица пруге Приједор-Омарска, како не би дошло до угрожавања безбједности жељезничког саобраћаја, саопштено је из предузећа "Жељезнице Републике Српске".

Ова мјера примијењена је од 18.30 часова.

Из "Жељезница" наводе да пруга за сада још није угрожена, иако је вода поред саобраћајница опколила и пругу на појединим дионицама.

"Све расположиве екипе за одржавање пруга `Жељезница Републике Српске` су на терену, поступајући по упутствима Плана заштите и спасавања у ванредним ситуацијама и прате ситуацију", додају из овог предузећа.

На терену су ангажоване, како се наводи, и надлежне службе "Жељезница Републике Српске" и у сталном контакту са Цивилном заштитом града Приједора, прате ситуацију са кретањем површинских вода и водостаја ријека у рејону пруге на подручју града.

"`Жељезнице Републике Српске` захваљују за разумијевање и стрпљење свим корисницима жељезничких услуга, док траје ванредна ситуација узрокована елементарном непогодом на подручју града Приједора", додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана