Превентивни прегледи организовани у центру Бијељине

ГС
Превентивни прегледи организовани у центру Бијељине

БИЈЕЉИНА - Бројни грађани Бијељине одазвали су се данас на акцију Дома здравља који је организовао превентивне прегледе у центру града, поводом Свјетског дана становништва.

"Одзив грађана је добар, код доста прегледаних смо открили да имају дијабетес или хипертензију, а да нису упознати да имају то обољење и зато су превентивни прегледи битни, јер то су болести које оштећују крвне судове и могу да изазову срчани и мождани удар", рекао је новинарима доктор Невен Мијић.

Он је навео да је у свијету епидемија хроничних незаразних болести као што су дијабетес, артеријска хипертензија и гојазност, што су обољења која могу значајно погоршати живот ако се не препознају и не лијече на вријеме.

На Свјетски дан становништва, главна сестра Дома здравља Бијељина Татјана Перић истакла је да је суштинска визија Популационог фонда УН репродуктивно здравље.

"Сматрамо да свака трудноћа мора бити жељена и сваки порођај мора бити безбједан, због чега је Дом здравља од априла до јула организовао превентивне прегледе у секторским амбулантама гдје су обављани ултразвучни гинеколошки прегледи, општи превентивни прегледи, као и ултразвук срца", рекла је Перићева.

Она је најавила наставак превентивних прегледа у амбулантама породичне медицине, у централном објекту Дома здравља Бијељина и у селима гдје немају амбуланте.

"Дом здравља Бијељина ће настојати да се приближи суграђанима и да подигне свијест о томе колико су важни превентивни прегледи и здрав стил живота", навела је Перићева.

Превентивни прегледи организовани су од 10.00 до 11.30 часова испред Центра за културу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана