Престижно признање Тамари Вучић у родном граду

Танјуг
Престижно признање Тамари Вучић у родном граду

ЛОЗНИЦА – Супруга предсједника Републике Србије Тамара Вучић добитница је награде „Личност Лознице за понос“.

Ово признање, које носи назив „Добринка Биба Мирковић“, установљено са циљем промоције Лозничана који су оставили траг у области којом се баве, Тамари Вучић уручено је у Етно Селу „Сунчана Река“, гдје је награда и установљена прије шест година.

Новчани дио награде Вучић је уручила за лијечење дјечака обољелог од Дауновог синдрома из Лознице.

За награду „Личност Лознице за понос“, ове године, предложено је 39 кандидата, а жири се одлучио да добитник буде Тамара, као најдостојнија за ово престижно признање.

Приликом уручења награде Тамара Вучић је нагласила да за њу ово престижно признање представља изузетну част, прије свега јер носи име даме, која, нажалост, није више са нама.

Она је додала да јој је изузетно важно што у називу стоји да се награда уручује личности Лознице за понос.

Посебно јој је скренуло пажњу, како је нагласила, јер у образложењу награде стоји да је она „Чедо свога града“, што је, како је истакла, изазвало неке лијепе емоције и додала да нема ништа љепше него да будете чедо и понос својих родитеља, свога града и краја.

Она се захвалила свима који су је предложили за ову престижну награду, као и онима који су је подржали.

Иначе, први добитник овог признања био је академик професор др Светислав Света Божић, чувени српски композитор, потом маратонац Александар Кикановић, професорица Слободанка Боба Милановић, боксери шампион Милан Аћимовић, новинарка Зорица Вишњић, а прошлогодишњи добитник је власник многих талената и занимања, Милутин Поповић Захар.

Ово је друго признање Тамари Вучић из родног града. Недавно је за Дан града награђена Повељом, која се сматра највећим признањем града Лозница.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана