Преображење да учи људе да буду бољи

СРНА
Преображење да учи људе да буду бољи

ПРЊАВОР- Преображење треба да учи људе како да буду бољи и унапређују своје врлине, ради милости Божије, поручио је вечерас протојереј-ставрофор Душко Дринић у Прњавору гдје је у сусрет крсној слави градским улицама прошла литија.

"Десети пут смо се сабрали у великом броју, обавили крсни ход нашим градом, пронијели литију, а онда се вратили у Храм гдје смо освештали славски колач и славско жито", изјавио је Дринић новинарима.

Он је истакао да се кроз крсни ход, молитве и појање црквених пјесама призива благослов Божији на град и све становнике.

Градоначелник Прњавора Дарко Томаш истакао је да се крсна слава града из године у годину дочекује са показатељима новог и већег успјеха и развоја локалне заједнице.

"Наш град се преображава на боље и постао је лијепо мјесто за живот, што је видљиво сваком добронамјерном човјеку", поручио је Томаш.

Литија, у којој је учествовао велики број грађана и представника колектива, организација и удружења, се током проласка градским улицама зауставила код Споменика јунацима града, гдје је свештенство служило помен погинулим борцима из протеклог Одбрамбеног-отаџбинског рата.

Претходно је у Храму Светог великомученика Георгија одржано празнично богослужење.

Поводом градске славе Преображења Господњег сутра ће у Храму Светог великомученика Георгија у Прњавору и Спомен-храму на Вучијаку у 9.00 часова бити служене литургије.

Парастос за 626 бораца погинулих у протеклом рату биће служен у 10.00 часова на Вучијаку.

Поводом Преображења градоначелник Прњавора Дарко Томаш и предсједник Скупштине општине Сремски Карловци Бобан Петковић у 11.00 часова потписаће споразум и повељу о братимљењу двије локалне заједнице. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана