Преминуо Славиша Сабљић

ГС
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - Чувени новинар и уредник Славиша Сабљић који је, током 45 година дуге каријере, радио и за "Глас Српске" преминуо је данас у Бањалуци.

Славиша Сабљић рођен је 12. септембра 1946. године у Дрвару.

Током 45 година успјешног рада Сабљић је објавио 22.000 прича, вијести, информација, репортажа, коментара и снимио је више од 2.500 прича за телевизију, од којих су најпопуларније биле приче серијала "Капи завичаја".

Први новинарски текст Славише Сабљића објављен је 26. марта 1976. године у Дневнику Радио станице "Братство-једниство" у Дрвару, а кроз новинарски пут текао је преко Ројтерса, "Политике", ексклузивних прича Радија Велике Кладуше.

Био је ратни репортер, односно шеф прес центра Другог крајишког корпуса Војске Републике Српске, затим новинар у "Гласу Српске", потом  уредник Информативног програма Бел телевизије, да би каријеру завршио у Радио-телевизији Републике Српске.  Међу посљедњим текстовима које је објавио у "Гласу" био је фељтон "Деведесете-извод из ратног дневника". Посљедњих година углавном се посветио несвакидашњим људским судбинама.   

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана