Преминуо професор Драгутин Мировић

Срна
Преминуо професор Драгутин Мировић

БИЈЕЉИНА  - Драгутин Мировић, дугогодишњи професор Факултета пословне економије Бијељина Универзитета у Источном Сарајеву, преминуо је данас у 75. години, након дуге и тешке болести.

Комеморација поводом смрти професора Мировића биће одржана сутра у 10.00 часова у амфитеатру Факултета пословне економије Бијељина, а термин сахране биће накнадно објављен.

Мировић је оставио упечатљив траг и изузетан научни допринос у својој академској каријери, а велики број објављених научних радова, уџбеника, менторстава на магистарским, мастер и докторским студијама наставиће да говоре о његовом животу и дјелу, саопштено је из Факултета пословне економије Бијељина.

"Оно што превазилази све границе су његова посебност и врлине. Његова харизма којом је плијенио, мудрост, искуство и знање које је несебично дијелио недостајаће прије свега његовој породици, али и колегама, пријатељима и студентима који ће га памтити по његовој посебности и људским особинама која се ријетко среће", наведено је у саопштењу.

Мировић је рођен 1947. године на Хан Пијеску, дипломирао је 1977. на Правном факултету Универзитета у Сарајеву, а докторирао 1988. на Економском факултету Универзитета у Сарајеву.

Изабран је у звање редовног професора за ужу научну област Привредно право 2006. године на Факултету спољне трговине у Бијељини, Универзитет у Источном Сарајеву.

Главне области интересовања и истраживања су му биле пословно право, право ЕУ, банкарско право.

Обављао је функцију директора Више школе за спољну трговину, а био је и први декан Факултета спољне трговине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана