Преминуо Милорад Новић

ГС
Преминуо Милорад Новић

ДЕРВЕНТА - Бивши сниматељ, новинар, просвјетни радник Милорад Новић преминио је јуче у 63. години живота након краће болести.

Новићев колега Ненад Симић рекао је да је у ратно и послијератно вријеме са пуно љубави и одговорности обављао веома захтијеван и одговоран посао сниматеља и новинара.

- Он је то чинио са пуно љубави и поштовања, радовао се сваком прилогу који је направио или забиљежио, а посебно након емитовања вијести из мале средине на државној телевизији. Имао је разумијевања и поштовања према колегама новинарима, посебно према млађим колегама који су тек почињали да се баве новинарским или сниматељским пословима. Никада није знао да каже да није у могућности, да му је тешко, што више уживао је у свом послу - рекао је Симић.

Новић је био дугогодишњи дописник РТРС, као сниматељ и новинар у ратном и послијератном времену. Радио је и као дописник гласила у Републици Српској, Хрватској и Србији.

Радио је и као просвјетни радник у тадашњој Гимназији са техничким школама у Дервенти. 

Сахрана ће се обавити данас у 12 часова, а тужна поворка креће испред Старе цркве у Српској вароши на Градско гробље у Дервенти, преноси Радио Дервента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана