Преминула Ивана Бјелогрлић, малена Лавица која нас је ујединила

Милијана Латиновић
Foto: Фејсбук

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Након вишегодишње тешке борбе, дјевојчица Ивана Бјелогрлић, коју су сви до миља звали Ица Лавица отишла је јутрос рано у бољи свијет- свијет у коме више нема боли, патње и суза.

Ријечи су то написане на "фејзбук" страници Помозимо Ивани Лавици којима је саопштено да је шестогодишња Ивана из Источног Сарајева  јутрос преминула.

Те ријечи одјекнуле су срцима широм Републике Српске и шире јер су се сви заједно са Иванином породицом годинама молили и навијали за малену Лавицу да оздрави. Нажалост, изгубила је битку за живот.

- Отишла је код анђела којима она и припада што нам је доказала кроз све ово вријеме које смо провели уз њу – написано је на "фејзбук" страници.

О Иваниној борби с опаком болешћу писао је и "Глас Српске".

Ивани је 2018. године дијагностикован тумор на бубрегу. Храбро је прошла терапије у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) РС, те операцију у Београду, али се болест, нажалост, проширила на плућа и јетру. Тада је кренула борба њене породице и пријатеља да Ивана оде на лијечење у клинику у Париз, једну од најбољих када је ријеч о дјечијој онкологији.

Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству “Душа дјеце” финансирао је тада њено лијечење у Паризу, а бројни пријатељи породице Бјелогрлић и хуманисти широм Српске сакупили су новац да помогну у свему осталом што им буде потребно. Ова храбра дјевојчица лијечила се и у Турској.

Све операције и терапије поднијела је са осмјехом по коме је била препознатљива и свима била примјер храбрости.  Својим осмијехом будила је хуманост у људима широм свијета који су протеклих година помагали Бјелогрлићима у најтежој борби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана