Преминула бањалучка новинарка Биљана Гагула

ГС
Преминула бањалучка новинарка Биљана Гагула

БАЊАЛУКА - Биљана Гагула, новинарка из Бањалуке, преминула је у 60. години, након дуже и тешке болести.

Гагула је у својој дугој новинарској каријери радила за бројне редакције. Каријеру је започела у "Гласу Српске", за који је била и ратни извјештач у протеклом рату, а новинарски пут је наставила и у "Независним новинама" и другим бањалучким медијима.

Окушала се и у издаваштву, водећи своју новинарско-издавачку кућу "Огледало". Биљана Гагула рођена је 5. маја 1963. године у Бањалуци, гдје је завршила основну и средњу школу, а школовање је наставила на Грађевинском факултету у Сарајеву. Иза Биљане Гагула остала је кћерка.

Од колегинице Биљане се опраштају бројне колеге које су је познавале и радиле са њом.

Цвијановић: Одлазак новинарке Гагуле велики губитак

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да одлазак бањалучке новинарке Биљане Гагуле представља велики губитак за породицу, пријатеље и новинарску заједницу Републике Српске.

Цвијановићева је навела да је са тугом примила вијест о смрти Гагуле, новинарке са дугогодишњом каријером, која је професионално и предано обављала свој посао, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ.

"Примите изразе мог искреног саучешћа и саосјећања", наводи се у телеграму саучешћа који је Цвијановићева упутила њеној породици, пријатељима, Удружењу новинара Републике Српске и редакцији "Независних новина".
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана