Премијер: Набављамо робу важну за стабилност тржишта

Срна
Премијер: Набављамо робу важну за стабилност тржишта

БАЊАЛУКА- Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас у Бањалуци да Влада набавља робу која је важна за стабилност тржишта у Српској и да редовно прати ситуацију.

-За нешто мање од два мјесеца биће жетва житарица и тада ћемо сачинити озбиљније резерве за потребе Српске. Дат је налог да житарице, које имамо у резерви, буду произведене у брашно које ће бити дозначено јавним кухињама и грађанима који имају социјалну потребу. Уз брашно, доставићемо уље и конзервирано храну - рекао је новинарима Вишковић.

Он је подсјетио да је раније јавним кухињама дозначено 500.000 КМ.

Премијер Српске је позвао локалне заједнице да што прије доставе спискове демобилисаних бораца старијих од 60 година којима је једино примање борачки додатак како би им била уплаћена једнократна новчана помоћ.

-Планирамо од маја повећање борачких давања за 10 одсто, као и социјала давања. Ово што ради Република Српска нико не ради у окружењу и сигурно је да се одговорно понашамо према грађанима - каже Вишковић.

Говорећи о ситуацију у Рафинерији уља Модрича, Вишковић је навео да ово постројење ради у отежаним околностима зато што није могуће да репроматеријал набави из Русије, али да ситуација није драматична.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана