Прекинут саобраћај на путу Модрича-Шамац

Г.С.
Прекинут саобраћај на путу Модрича-Шамац

БАЊАЛУКА - На дионици магистралног пута Модрича - Шамац у мјесту Писари прекинут је саобраћај јер је стабло пало на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске. Саобраћај је у прекиду од 18.55 часова, а возила се преусмјеравају на алтернативне путне правце.



Из АМС-а наводе да је појачана фреквенција возила на свим већим саобраћајницама у унутрашњости Републике Српске. 

Невријеме праћено јаком кишом и орканским вјетровима захватило је и Брод, Шамац, Добој, Брчко и БијењинуНевријеме које је погодило Добој  изазвало је плављење појединих градских улица, јак вјетар  рушио је  дрвеће те проузроковало штету на возилима.

Више од 115 противградних ракета испаљено је за готово сат и по на простору од Новог Града, преко Костајнице, Козарске Дубице, Градишке до Српца, а градносна опасност креће се сјевером, према ријеци Дрини, сјеверним дијелом.

 

Миличевић: Велика штета на објектима и усјевима у Шамцу

Олујно невријеме вечерас је нанијело велику материјалну штету на индивидуалним и привредним објектима и на усјевима, рекао је начелник општине Ђорђе Миличевић.

Миличевић је рекао за Срну да је невријеме погодило Шамац око 18.00 часова и да је изашао да обиђе град како би сагледао размјере штете.

Вјетар је носио кровове, бацао цријеп са кућа, ломио дрвеће.

Миличевић је заказао хитну сједницу Штаба за ванредне ситуације на којој ће бити договорени даљи кораци с циљем прикупљања података, утврђивања настале штете и њеног откалњања.

 


 

Снажан вјетар ломио је дрвеће и гране, а невријеме је стигло са сјевера котлином ријеке Саве.

Најприје је захватило Загреб, а онда и рубне дијелове Републике Српске, Козарску Дубицу и Костајницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана