Добојлијама представљена патрола коњице

Срна
Добојлијама представљена патрола коњице

ДОБОЈ - Патрола коњице Јединице жандармерије Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске представила се данас грађанима у Добоју.

Замјеник командира Јединице жандармерије - коњица и службени пси Дане Бајић рекао је новинарима да су први пут у Добоју, гдје ће у оквиру промотивних и превентивних активности патролирати улицама до 14.00 часова са два коња расе њемачки спортски који се зову Јарило и Дедун.

Бајић је навео да је ријеч о коњима који су обучени за превентивно дјеловање, а у случају нарушавања јавног реда и мира и за репресивно.

Он је истакао да ова јединица, која има 10 службених коња расе њемачки спортски и липицанер, није репресивно дјеловала.

"Тренутно у нашој јединици ради и коњички клуб и школа јахања за дјецу како би јединицу приближили грађанима", рекао је Бајић Замјеник начелника Полицијске управе Добој Предраг Лазић подсјетио је да је МУП Републике Српске 2017. године систематизовао Јединицу жандармерије - коњицу, која је при Управи полиције почела са радом 2018,, саопштено је из Полицијске управе Добој.

Рута данашње патроле је подручје ширег центра града, превасходно локације штићених објеката и са великом фреквенцијом грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана