Представљен јеловник - Здрава храна на менију дјеце

Срна
Представљен јеловник - Здрава храна на менију дјеце

ТРЕБИЊЕ - Јавна установа за предшколско васпитање и образовање дјеце “Наша радост” из Требиња организовала је презентацију јеловника ове установе, али и реализованих активности које се спроводе с циљем побољшања исхране и квалитета боравка дјеце у вртићу.

Директор вртића “Наша радост” Јања Ћапин рекла је Срни да је презентација организована у оквиру ПУППИ програма /предшколске установе пријатељи правилне исхране/, а организована је и дегустација хране са јеловника ове установе.

“Презентацији су присуствовали родитељи и представници локалне заједнице с циљем представљања коригованог јеловника, као и ширења свијести о значају здраве и правилне исхране, као и физичке активности за цјелокупно здравље”, навела је Ћапинова.

Према њеним ријечима, представљене су и активности захваљујући којима дјеца кроз игру усвајају здраве навике.

Она каже да се овим јеловником настоји промовисати исхрана богата воћем и поврћем, без слаткиша и грицкалица.

“За свако јело процијењене су нутритивне вриједности. Води се рачуна о заступљености угљених хидрата, бјеланчевина и протеина”, истиче она.

Ћапинова каже да љекари кроз овакав јеловник желе да раде на превенцији кардиоваскуларних болести, гојазности, односно да се дјеца у што ранијем узрасту науче здравој исхрани да би се спријечила каснија обољења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана