Представљен идејни пројекат за изградњу брзог пута Приједор-Козарска Дубица-Доња Градина

Срна
Foto: Срна

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Идејни пројекат брзог пута Приједор-Козарска Дубица-Доња Градина дужине око 35 километара представљен је данас у Козарској Дубици.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић рекао је да је ријеч о пројекту чија је оквирна вриједност око 680 милиона КМ и који је веома важан за ову локалну заједницу и њене грађане.

Рељић је појаснио да изградња брзог пута из правца Приједора представља стратешки интерес општине, што ће допринијети бољем повезивању са већим градовима Републике Српске и окружења, као и развоју привреде.

“Слиједе активности на изради главног пројекта, а општина Козарска Дубица извршиће све потребне активности да би што прије започела изградња ове путне комуникације”, рекао је Рељић.

О трасама брзог пута данас су са општинским руководством разговарали представници кинеске компаније “Шандунг интернешнел”, Министарства саобраћаја и веза Републике Српске и бањалучког Института за грађевинарство ИГ.

Пројектант у Институту за грађевинарство Милан Сандић рекао је да је у Козарској Дубици представљено идејно рјешење за изградњу брзог пута, а да је рок за израду главног пројекта до краја ове године.

Сандић је навео да су у изради пројекта уважене рељефне и друге карактеристике терена, насељеност и други фактори, те да ће бити уважени и специфични захтјеви локалних заједница.

Савјетник у ресорном Министарству Сергеј Ђукић рекао је да је изградња брзог пута друга фаза концесионог уговора потписаног између кинеске компаније “Шандунг интернешнел” и Министарства саобраћа и веза, те да су састанци на којем су презентоване могуће варијанте тог пута одржани и у Приједору и Новом Граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана