Предојевић: 750 КМ добро дође док се дјеца школују

Срна
Предојевић: 750 КМ добро дође док се дјеца школују

ПРИЈЕДОР - Мајка четворо дјеце Нада Предојевић из Градине код Приједора рекла је Срни да ће подршка Владе Републике Српске од 750 КМ мјесечно бити корисна за њену породицу док се дјеца школују.

Нада се бави пољопривредом. Има краву, овце, свиње и кокоши, те башту, воће и жито. Производи за потребе свог домаћинства, а вишак продаје.

"Имам ја сталне муштерије и они мени долазе, али ја никад не могу планирати приход јер не знам кад ће коме шта затребати. Друго је то, а друго је ово, кад је нешто сигуран приход и кад знате да ћете сваки мјесец добити новац", говори Нада.

Супруг Драженко запослен је у "Жељезницама Републике Српске", а двоје од четворо дјеце се школује. Јелена има 29 година, Дајана 27, Кристина 17, а Драшко 15.

"Само да имам да заврше школу, а онда... Боже помози", рекла је Нада, која каже да, иако није дјецу рађала да их држава храни, пуно значи ако има подршке.

Она је данас дошла до града да се распита на који начин да се пријави и шта је од папира потребно за подршку Владе Српске од 750 КМ мјесечно вишечланим породицама "четири плус" у којима је један родитељ незапослен.

Влада Српске донијела је одлуку о исплати финансијске подршке од 750 КМ мјесечно за незапослене родитеље из вишечланих породица све док је једно од дјеце малољетно, а право на подршку остварује се ако је незапослен један од родитеља, било отац или мајка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана