Правни факултет прославио 48 година постојања

Милош Васиљевић
Правни факултет
Foto: Милош Васиљевић | Правни факултет

БАЊАЛУКА – На свечаној академији, уприличеној поводом прославе 48 година успјешног рада и постојања Правног факултета Универзитета у Бањалуци, данас су промовисана дипломирани правници као и мастери права.

Декан Правног факултета Жељко Мирјанић напоменуо је да за двије године овај факултет чека велики јубилеј - пола вијека успјешног рада.

- Наши кадрови, бивши студенти, обављају најважније правничке функције у Српској, а имамо и сва три циклуса студија. Ту су и наша два часописа која су категорисана на листи научних часописа - рекао је Мирјанић.

Студент генерације са просјеком 9,03 Наташа Бабић рекла је да је данас за њих свечан дан.

- Част ми је што сам дипломац Правног факултета и што сам право одабрала као свој животни пут, јер оно заузима посебно мјесто у друштву и држави - рекла је Бабићева која је на мастер студију у Београду а њено животно опредјељење је да живи и ради у Српској.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радомир Гајанин казао је да данас и Правни и Економски факултет обиљежавају 48 година успјешног рада  и биљеже напредак у свим областима образовања.

- Просторни капацитети су задовољавајући, а посебна пажња је на бирању наставника и сарадника, јер у ужи круг улазе само најбољи. Наши правници и економисти су пожељни на тржишту рада- казао је Гајанин.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и  информационо друштво Жељко Будимир казао је да је и он сам био студент овог факултета.

Многи студенти су након завршетка ушли су и у правосудни систем а помогли си и одбрану њених надлежности.

- Овај факултет уз Економски, посебно из области друштвених наука спада у окосницу УНИБЛ - казао је Будимир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана