Правилник о подстицајима за десетак дана

Srna
Foto: Agencije

БИЈЕЉИНА - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић изјавио је данас да ће правилник о подстицајима бити објављен за десетак дана и да ће издвајања за повртаре бити дупло већа.

"Упознат сам са захтјевима повртара из Семберије, али и из Лијевча Поља и Посавине. Оно што могу рећи ад хок, прије него што и објавимо правилник, сигурно је да ће све мјере, бар када су у питању повртари, бити повећане за дупло", рекао је Минић новинарима у Бијељини.

Он је додао да су смањили доње лимите како би се обихватио што већи број произвођача да би били конзументи средстава из Министарства, Агенције за аграрна плаћања.

Минић је навео да ће бити обављена још једна рунда преговора са пољопривредним произвођачима да би видјели како да са тим много већим средствима него досад постигну ефективност, да се не угрози пољопривредна производња у Републици Српској, појача контрола и добије већа и боље испланирана производња, поготову ону што може подразумијевати тржишни вишак.

Према његовим ријечима, постоји свијест о томе да су енергија и храна нешто чиме се озбиљно треба бавити у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана