Познато у којим здравственим установама је прорадио ИЗИС

ГС
Познато у којим здравственим установама је прорадио ИЗИС

Интегрисани здравствени информациони систем (ИЗИС) поново је пуштен у функцију у седам домова здравља широм Српске, као и у болници Требиње.

Како је саопштено из Фонда, ИЗИС је прорадио у домовима здравља Челинац, Калиновик, Вишеград, Невесиње, Хан Пијесак, Шамац и Бијељина.

"До краја дана планирано је да се ИЗИС пусти у функцију у још 30-ак здравствених установа које су обавијестиле Фонд да су спровеле потребне безбједносне препоруке, попут у Болници Невесиње, Болници Зворник, домовима здравља Зворник, Градишка, Добој, Кнежево, Рибник, Модрича, Нови Град, Мркоњић Град и другим", истакли су из Фонда.

Када су у питању домови здравља, у Фонду наводе да је омогућен рад у свим сегментима ИЗИС-а изузев лабораторије и електронских рецепата који ће бити омогућени када све апотеке буду спремне за размјену података са ИЗИС-ом, а до тада љекари штампају рецепте. 

"Наиме, како је и планирано, у циљу контролисаног опоравка система рад у ИЗИС-у ће се омогућавати сукцесивно у свим установама које за то испуне потребне услове, односно спроведу неопходне сигурносне мјере у складу са смјерницама и препорукама које су им раније достављене. Овом приликом молимо и здравствене раднике и пацијенте за разумијевање будући да је очекивано да ће на самом почетку рада систем бити нешто спорији управо због нових мјера безбједности", наводи се у саопштењу.

У Фонду тврде да су сви медицински и лични подаци грађана у ИЗИС-у сачувани и безбједни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана