Познато у којим маркетима ће бити производи по нижим цијенама

ГС
Познато у којим маркетима ће бити производи по нижим цијенама

БАЊАЛУКА - Министар трговине и туризма РС, Денис Шулић појаснио је у којим трговачким ланцима ће грађани моћи пронаћи производе по нижим цијенама.

Шулић је за Мондо набројао 15 трговачких ланаца који учествују у кампањи "Друштвено одговорни".

"Маркети који су се међу првима придружили кампањи су Zoki komerc, Onogošt, Tržnica, Đurić, Košuta, Fructa Trade, Centrum Trade, market Tea, Zvorničanka, Power marketi. . Након њих, придружили су се Tropic, Bingo, Robot i Inex", рекао је Шулић.

Шулић каже да данас већ постоји 20-ак производа који ће од 9. октобра бити снижени, али да списак није коначан.

"Дио производа ће бити са нула посто марже. Не улазим сад у то колика је била маржа трговца и произвођача. На неким поризводима продајна маржа је била 1,20, а сада ће бити 0,79 КМ. За паштету је била 1,17 а сада ће бити 0,58 КМ. Она зависи од производа до производа. Појефтињење се креће од 0,20 пфенинга до марку или марку и по. Зависи и од количине производа", рекао је за Мондо.

Шулић је јуче открио да ће се на списку снижених производа у Српској наћи тиролска кобасица, мајонеза, зачини, пилећа паштета, као и детерџенти за суђе одређених произвођача.

Министар трговине и туризма је крајем маја представницима трговачких ланаца изнио приједлог за друштвено одговорно пословање, тачније пласирање појединих производа по нижим цијенама у малопродајним објектима у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана