Познато када ће Српска добити нове километре ауто-пута

Srna
Foto: Freepik

Предузеће "Аутопутеви Републике Српске" тренутно ради на пет пројеката међу којима су изградња дионице ауто-пута од Бијељине до Раче, дионице Коридора "Пет це" на добојској заобилазници, као и припремни радови на дионици ауто-пута од Вукосавља до Брчког.

Ћорић је новинарима у Бањалуци рекао да се интензивно ради на припреми отварања градилишта и потписивања финансијског уговора за дионицу од Бијељине до Брчког и уговора о концесији за дионицу Бањалука-Приједор гдје се интензивно ради на првих седам километара дионице ауто-пута.

"Све то прате одређени пројектно-технички захтјеви који се морају испунити да би се дошло до градње. Такође интензивно припремамо пројектно-техничку документацију и за све друге дионице ауто-путева и брзих путева који су предвиђени у Српској како бисмо могли наставити интензитет градње какав сада имамо", навео је Ћорић.

Према његовим ријечима, све се одвија у складу са финансијским могућностима и "Аутопутева Републике Српске", али и Владе Српске.

Ћорић је подсјетио да Српска има тренутно 112 километара изграђених дионица ауто-пута, док је кроз пројекте у припреми 120 километара.

"У овој години нисмо отварали нове дионице ауто-пута, а неће то бити случај ни у наредној, јер према пројектованој динамици и уговору који имамо са нашим извођачима, прва диноница ауто-пута коју би требали да отворимо биће крајем 2025. године", навео је Ћорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана