Познато кад ће бити отворена нова болница у Добоју

ГС
Познато кад ће бити отворена нова болница у Добоју

Отварање објекта нове болнице у Добоју требало би да буде у мају. Остало је још да се уради технички пријем и употребна дозвола, речено је ово на састанку представника градске управе Добој са представницима извођача, кинеске компаније "Чајна синофарм".

За пресељење у нови објекат у градској болници врше припреме како би се службе и пацијенти преселили у што краћем року.

- Градска администрација стоји на располагању како би се у што краћем року завршила процедура везана за употребну дозволу, односно технички пријем. Пројекат је велики, а и сама пројектна документација је позамашна и не може стати у већи камион, тако да људи у том техничком смислу имају пуно посла - рекао је градоначелник Добоја Борис Јеринић.

Представници компаније Чајна Цинофарм обишли су радове на болници. Истичу да су задовољни виђеним и да ће у наредним данима радити на томе да се болница што прије отвори.

Замјеник директора ЈЗУ Болница "Свети апостол Лука", Синиша Марић, нагласио је да ће за ову установу највећи изазов бити пуштање у рад самог објекта.

- У питању су нови системи вентилације, климатизације, гријања, комплетно нови начин рада хируршких сала, све ће то бити много већи изазов него сам рад медицинског особља - рекао је Марић, преноси РТРС.

Подсјећамо, нова болница у Добоју капитални је објекат у области здравства у Српској, вриједан преко 100 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана