Познати канадски доктор Габор Мате у октобру у Бањалуци и Сарајеву

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- У оквиру међународно признатог програма "Подршка, не перфекција", који шест година успјешно спроводи Фондација "Новак Ђоковић", у Бањалуци и Сарајеву ће у октобру бити одржано предавање познатог канадског говорника и аутора бестселера, доктора Габора Мате о квалитетнијем раном развоју дјеце.

Мате је веома тражен због стручности о више тема, укључујући трауму, зависност, стрес и утицај превенције на правилан развој личности, саопштено је из Фондације "Новак Ђоковић".

Мате обједињује научна истраживања, историје случајева, личне увиде и искуства како би представио широку перспективу која просвјетљује и оснажује људе да раде на изљечењу себе и својих ближњих.

На предавању и едукативној радионици објасниће увиде и резултате из личне праксе у раду са пацијентима кроз разговор са суоснивачем и глобалним директором Фондације Јеленом Ђоковић.

Ђоковићева је истакла да ова фондација другу годину заредом у регион доводи реномираног свјетског стручњака чија се настава заснива на раном развоју, наведено је у саопштењу.

"Др Габор Мате је неко од кога можемо много научити и заиста се радујемо што ћемо са њим посјетити неколико земаља у региону и омогућити свим заинтересованима да се упознају са његовим радом. Новак Ђоковић фондација и даље ће бити покретач важних друштвених питања у региону и учинићемо све да оправдамо повјерење многих дивних људи који подржавају наш рад", поручила је Ђоковићева.

Предавање у Сарајеву биће одржано 10. октобра у Босанском културном центру, а 12. октобра у Бањалуци у Спортској дворани "Обилићево".

Карте се могу купити путем сервиса купикарту.ба.

Доктор Мате је након 20 година породичне праксе и искуства у палијативном збрињавању, радио више од деценије у Ванкуверу са пацијентима који су обољели од зависности и менталних болести.

Његова књига о зависности освојила је награду "Хуберт Еванс" за књижевну публицистику. За револуционарни медицински рад и писање одликован је Орденом Канаде, највишом цивилном наградом у земљи, као и наградом за државну службу Ванкувера.

Он је и оснивач терапијског приступа који сада проучавају стотине терапеута, доктора, савјетника и других професионалаца широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана