Познат узрок тровања радника: Огласио се директор "Перутнине Птуј"

ГС
Познат узрок тровања радника: Огласио се директор "Перутнине Птуј"

СРБАЦ – Велибор Поповић, директор "Перутнине Птуј" из Српца, казао је да се 16 радника ове компаније у сриједу навече након оброка пожалило на стомачне тегобе и да су се одмах пријавили србачком Дому здравља, а да су након тога упућени на Универзитетски клинички центар Републике Српске.

"16 радника који раде у другој смјени, негдје око 19.30 часова пријавило се у Дом здравља са тегобама, а онда су их они упутили даље у Бањалуку", казао је Поповић.

Наводи да је 15 радника већ враћено својим кућама, а да је на УКЦ РС остала једна радница. 

"Радници су сви враћени, осим једне госпође која одраније има и неке друге хроничне тегобе. Ми смо са њом стално у контакту и мислим да ће она остати на прегледима и данас те да ће преноћити на УКЦ РС", навео је он.

Све се, како је потврдио Поповић, догодило у фабричкој мензи, гдје се свакодневно хране радници. За "Независне новине" открио је и шта би могао да буде узрок тровања 16 запослених.

"Сви они ту обједују. Јуче је подијељено преко 400 оброка у обје смјене, а 16 радника се пријавило са тегобама. Сумњамо да је узрок тровања некаква сланина, која повезује све раднике да су је конзумирали, односно тај оброк. Али не бих ништа да детаљишем, узеће се узорци, па ћемо видјети", поручио је Поповић.

Како је даље рекао у компанији су тренутно надлежни инспектори и представници Института за јавно здравство РС, који покушавају да открију узроке.

"Они су ту, узимају брисеве по службеној дужности. Ми смо своје веће узели", нагласио је Поповић, те додао да је ово први пут да се овако нешто деси.

Из Дома здравља у Српцу, потврдили су нам да су им се радници почели јављати у сриједу навече.

"Негдје у току ноћи и предвече почели су се јављати и сви су упућени на Клинику за инфективне болести", рекли су.

И из Инспектората Републике Српске су кратко потврдили да су њихови инспектори за храну на терену, а заједно са њима су у Србац отишили и представнци Института за јавно здравство Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана