Познат датум отварања нове болнице у Добоју

Срна
Познат датум отварања нове болнице у Добоју

БАЊАЛУКА - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је у интервјуу Срни да ће нови објекат болнице у Добоју бити отворен 4. септембра, након чега ће почети прелазак пацијената и медицинског особља у тај објекат израђен према најсавременијем концепту.

"То је нови болнички објекат који ће за здравствени систем донијети много, али за грађане Добоја и шире регије, те здравствене раднике Болнице у Добоју, још више", нагласио је Шеранић.

Шеранић је подсјетио да је пројекат изградње нове болнице у Добоју започет 2019. године, али да је општа ситуација, пандемија вируса корона, инфлација и сукоб у Украјини, утицала на реализацију пројекта.

"Успјели смо завршити пројекат. Болница је добила употребну дозволу и сада припремамо манифестацију отварања која је предвиђена за 4. септембар", истакао је Шеранић.

Он је навео да ће од тада пацијенти и медицинско особље почети прелазити у нови објекат.

"Болница Добој развила је план преласка, а у оквиру болнице, која ће сада бити обједињена на једном мјесту, наћи ће се све оно што једна болница оваквог типа треба да има. Мислим на онај комцепт којег смо се држали у изградњи нових болница, а то је да ургентни блок, поликлинички и стационарни дио буду у потпуности одвојени због различитих организационих и епидемиолошких мјера", рекао је Шеранић.

Он је истакао да ће на једном мјесту, у новом објекту болнице у Добоју, бити обједињене све медицинске процедуре.

"Ту су четири нове операционе сале потпуно опремљене, а једна операциона сала која је намијењена за ургентни блок како би се све ствари које су хитне могле омах завршавати", прецизирао је Шеранић.

Нови објекат, додао је он, имаће и дневну онколошку болницу, све поликлиничке амбулантне услове и савремену опрему.

Шеранић је истакао да је додатним пројектовањем у објекат уврштено и одјељење интензивне његе за нехируршко лијечење.

"То је јединица која се изузетно важном показала у самој пандемији вируса корона", нагласио је Шеранић.

Шеранић је навео да нова опрема болнице у Добоју отвара могућност и развоја нових процедура у лијечењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана