Позив за метало и дрвопрерађиваче за учешће у пројекту повезивања предузећа

Srna
Foto: Printscreen

БАЊАЛУКА- Предузећа из сектора металопрерада и дрвопрерада имају прилику да се пријаве на пројекат повезивања предузећа из Републике Српске са привредницима у Аустрији, а циљ обуке је да се полазницима пренесу знања која могу допринијети ефикаснијем наступу према предузећима у Аустрији.

Позив је објавило представништво Републике Српске у Аустрији, у сарадњи са Привредном комором из Беча, Иновационим центром из Бањалуке и
Републичком развојном агенцијом Српске.

У Иновационом центру Бањалука Срни је речено да је пословно повезивање  намијењено руководству и представницима предузећа из сектора метало и дрвопрераде, која су заинтересована за успостављање пословне сарадње са предузећима из Аустрије, а која имају интерес склапања партнерског односа и сарадње у областима извоз, увоз, заступништво, заједничко улагање и друго.

Пројекат повезивање је организован у двије главне фазе и у двије регије Републике Српске – Бањалука и Бијељина.

Фаза један подразумијева припремну обуку одабраних предузећа из Републике Српске, а која се састоји од два модула, те први обухвата Обука из области "Међународни - бренд маркетинг, стратешко планирање и управљање ризицима", док други обухвата обуку из области "Пословне комуникација и преговарање у контексту међународне сарадње".

У другој фази, полазници који успјешно прођу обуку у фази један, добиће могућност да учествују на организованом студијском путовању у Аустрију у периоду од 2. до 6. јула, током ког ће Представништво Републике Српске у Аустрији у сарадњи са Привредном комором Аустрије организовати пословне сусрете за све учеснике програма.

На обуку се могу пријавити сва заинтересована правна лица са сједиштем у Републици Српској, а једно пријављено правно лице на програм моżе послати једног представника који ће похађати обуку и учествовати на пословним сусретима у Аустрији.

Учесници који успјешно заврше обуке и стекну право на одлазак у Аустрију плаћају дио котизације која укључује боравак у Аустрији, организацију пословних сусрета, трошкове преводиоца и превоз.

Трошкове одржавања тренинга, боравка у Аустрији, организацију пословних сусрета, преводиоце и превоз највећим дијелом покрива "Вај фај интернешенел", одјељење Привредне коморе у Бечу, као и Представништво Републике Српске у Аустрији.

Учесници плаћају котизацију у износу од 400 КМ плус ПДВ.

Крајњи рок за пријаву на програм је 30. март, а пријаве треба доставити на емаил тренинг@ицбл.ба, док се све додатне информације могу добити на контакт број 051/340–606.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана